miercuri, septembrie 16, 2009




Fifa impotriva crestinismului


Fifa impotriva crestinismului

Dumnezeu nu are ce cauta pe terenul de joc – a declarat FIFA, avertizandu-I astfel pe jucatorii echipei nationale de fotbal a Braziliei, care, dupa victoria obtinuta in finala Cupei Confederatiilr, s-au rugat impreuna in cercul de la centrul terenului. Ziarul Italian II Giornale a condamnat imediat acest atac al forului fotbalistic international impotriva crestinismului intr-un articol intitulat “Rugaciunea interzisa – dar numai pentru crestini”. Autorul articolului a facut o paralela cu echipa nationala egipteana, ai carei jucatori, dupa victoria impotriva Italiei din cadrul aceleiasi competitii, s-au intors catre Mecca si s-au rugat lui Allah. In acest caz, FIFA nu a considerat necesara nici macar o mustrare la adresa egiptenilor.

Cum sa fii un adevarat crestin ?

Te-ai întrebat vreodata ce înseamna sa fii mântuit si cum poti fi un adevarat crestin ?


Aceasta este întrebarea la care trebuie sa raspunda fiecare om, pentru a fi fericit si a gasi siguranta vesniciei.

Poate sunt lucruri în viata ta, care par sa nu mearga bine. Ai încercat multe solutii pentru a le îndrepta, dar acestea au dat gres. Daca înca nu ai gasit raspunsul pe care îl astepti, de ce n-ai lua aminte la ceea ce Dumnezeu ar vrea sa-ti spuna ?

Cuvantul lui Dumnezeu cuprinde raspunsuri concrete la orice întrebare, iar Domnul Isus ,are solutii si pentru problema cu care te framanti astazi !


Poate ca povara sufletului tau este cauzata de faptul ca:

- Te simti vinovat si nu stii cum sa gasesti eliberare si pace ?
- Ti-ai facut planuri pentru viitor, dar n-ai siguranta ca se vor împlini ?
- Esti singur si ai nevoie de cineva care sa te iubeasca si sa te înteleaga ?
- Cauti fericirea si împlinirea în viata, dar nu o poti gasi ?
- Doresti sa stii cum poti sa ajungi mîntuit si cum sa fii un adevarat crestin ?

Raspunsul Bibliei a carei tema centrala este “Dragostea lui Dumnezeu” te include si pe tine. Aceasta dragoste a fost descoperita atunci cand Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a venit în lume într-un chip asemenea noua. Desi a trait o viata fara de pacat, El a murit pe cruce pentru pacatul meu si pentru pacatul tau. A fost îngropat, dar a înviat dintre cei morti si este viu în vecii vecilor.

Fiindca Hristos a murit, pacatele tale pot fi iertate. Si pentru ca El a înviat si a biruit moartea, tu poti avea viata vesnica. Aceasta este “Vestea Buna” pe care Dumnezeu o descopera prin Evanghelie. Poti avea acest dar al iertarii si siguranta vietii vesnice, numai daca îl primesti pe Hristos în mod personal.
Dumnezeu asteapta acest raspuns de la tine! Versetele urmatoare arata care este partea lui Dumnezeu si care este responsabilitatea ta în acest proces :


Dumnezeu te iubeste !

Cel mai cunoscut verset al Bibliei, arata cat de mare este dragostea lui Dumnezeu:
“atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica “ Ioan 3:16
În dragostea lui, Dumnezeu vrea sa-ti stearga pacatele si sa-ti dea pace, bucurie si libertte, nu numai pentru viata de aici ci si pentru vesnicie.


Tu esti pacatos !

Poate ca ai auzit pe unii spunînd: “ sunt un om obisnuit, ca toti ceilalti; nimeni nu este perfect ! Biblia arata însa ca toti oamenii, oricine s-ar pretinde ei a fi, înaintea lui Dumnezeu sunt pacatosi: “caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu“ Romani 3:23.
Cu totii stim ca am facut lucruri gresite, care ne-au separat de Dumnezeu. Pentru ca El este Sfînt, iar noi nu ! Iar acest pacat aduce pedeapsa.

Dupa cum un sofer trebuie sa plateasca pentru ca a incalcat legea circulatiei, si omul trebuie sa plateasca pentru pacatul care l-a savarsit; si “plata pacatului este moartea “ Rom.6:23.
Aceasta pedeapsa, daca vei continua sa pacatuiesti, îti va aduce nu numai moartea fizica ci si despartirea de Dumnezeu si osanda vesnica în iad.


Hristos a platit pentru noi !

Poate crezi ca trebuie sa faci fapte bune, sa mergi la Biserica, sau sa ai o religie, ca sa poti plati pentru vina pacatelor tale! Fiul lui Dumnezeu deja a achitat pretul. “..Dumnezeu îsi arata dragostea fata de noi prin faptulca, pe cand eram noi înca pacatosi, Hristos a murit pentru noi.“ Rom 5:8


Salvarea este prin Har !

Cuvantul “Har” înseamna “ dar nemeritat”. Acesta arata ca Dumnezeu îti ofera ceea ce nu meriti, sau ceea ce nu poti castiga singur, fara sa te coste nimic. Trebuie numai sa-L accepti pe El prin credinta !“ Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni .“ Efeseni 2:8-9


Trebuie sa hotarasti acum !

Isus Hristos asteapta hotararea inimii tale. Primindu-L pe El în inima ta, vei deveni copilul Lui, pentru ca : “..tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu; nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu” Ioan 1:12-13. Ca si copil a Lui Dumnezeu, ai siguranta mostenirii si viata vesnica.


Ai vrea sa-I dai acest raspuns spunând:

“ Doamne Isuse; recunosc ca sunt pacatos, dar cred ca Tu ma iubesti
si ai murit pentru pacatele mele. Iarta-mi pacatele si da-mi eliberarea Ta. Te invit ca Mantuitor si Domn al
vietii mele si te rog sa ma ajuti sa Te urmez cu credinta pana la capatul vietii mele , avand siguranta iertarii si-a vietii vesnice. “

Daca ai rostit aceasta rugaciune si L-ai invitat pe Domnul Isus în viata ta, poti sa ne anunti, lasand adresa postala completa, la rubrica: “contact. “ Iti vom trimite materiale de studiu, care te vor ajuta sa cresti în credinta.
Iar daca ai anumite întrebari, le poti adresa în acelasi mod.

marți, septembrie 15, 2009

Cât de puternică ţi-e temelia?

De ce-Mi ziceti: "Doamne, Doamne!" si nu faceti ce spun Eu?
Luca 6:46


Spune aici Sfanta Scriptura despre doua feluri de oameni.
Cei care au o temelie a casei săpata adanc intr-o stanca, iar cand vin furtunile si greutatile nu i se intampla nimic.
Si cei care nu au o temelie, ci pur si simplu au casa construita pe nisip, iar cand vin valurile si furtuna, prabusirea casei lor este mare.

Poate suntem multi care venim la Dumnezeu in rugaciune si zicem:
"Doamne , Doamne, da-ne aia, da-ne cealalta... fa-ne asa, fa-ne nu stiu cum..." si ramanem doar la aceste cereri, poate chiar fara nici o multumire, nici o adorare adusa lui Dumnezeu.
Si daca cunostinta noastra despre Domnul ramane doar la acest nivel, greutatile si furtunile vietii, ce cu siguranta vor veni peste noi, ne vor darama, iar prabusirea ne va fi mare!

Cum este oare sa fii o casa zidita pe stanca?
Dupa cum scrie in evanghelia dupa Luca, inseamna sa ai temelia casei săpata adanc intr-o stanca, si nu in orice stanca, ci in Stanca care este Dumnezeu.
Aceasta mai inseamna, ca atunci cand treci prin orice fel de greutate, sa ramai la fel de puternic, la fel de iubitor si la fel de credincios.

Aceasta inseamna sa fii un om statornic pe calea lui Dumnezeu, sa nu te bata vantul incolo si incoace, sa nu iti schimbi credinta dupa parerile unora sau altora, ci sa ramai puternic incredintat in promisiunile si in puterea Dumnezeului Sfant.
Cat de frumos este sa fii mereu asa, in fiecare zi sa te rogi sa ramai statornic, neclintit de vorbele mincinoase despre tine, de ura celor de langa tine, de nepasarea lor, etc.


Prea mult timp pierdem noi atunci cand ne lasam purtati de problemele pamantesti, de orgoliile si nemultumirile veacului acestuia. Daca toate aceste lucruri sunt trecatoare, la ce ar trebui sa privim noi mai mult, daca nu la Dumnezeu, Cel care este Vesnic si neschimbator.
El este acelasi, ieri, azi si-n veci.
Nu merita oare sa vorbim mai mult despre El noua insine, dar si altora care pribegesc bâjbâind fericirea? Cu siguranta se merita, ba mai mult, e foarte necesar.


Sa nu mai fim niste oameni ziditi pe nisipul miscator si nesigur, sa fim niste suflete ancorate adanc in temelia Cuvantului lui Dumnezeu. Sa nu ramanem doar ca niste ascultatori ai cuvintelor Sfinte, ci si implinitori, altfel totul ramane in zadar.



Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri.

Căci dacă ascultă cineva Cuvântul, şi nu-l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om, care îşi priveşte faţa firească într-o oglindă;şi, după ce s-a privit, pleacă şi uită îndată cum era.
Dar cine îşi va adânci privirile în legea desăvârşită, care este legea slobozeniei, şi va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.
Iacov 1:22-25

Slavit sa fie Domnul!

Adesea

Adesea

Adesea ispita ma-nvinge,
Adesea cad iarasi zdrobit

Si pumnii-mi bat pieptul intruna,
în planset amar si cumplit.


Mi-e fata trecuta-n durere;
Cararea, urcusul e greu...
Ce-as face, Isus, fara Tine,
De n-ai fi Tu, sprijin mereu?

Cand vine ispita-n puhoaie,
Cand valul se-nalta-nspumat,

Aproape Te simt, langa mine;

Aproape raman, ne'ntinat.


De urla furtuna in juru-mi,

In noaptea de chin si amar,

Eu stau cu privire-atintita

La cruce, la jertfa-n Calvar.


Acolo furtuna se curma,
Acolo e pace din plin;
M-aplec langa poala-I tacuta
Si-I spun tot amaru-n suspin.

Apoi, imi inalt iar privirea
Senina ca cerul acum;
Pot iar ca sa merg inainte,
Sa-nving suferinta pe drum.

Pot iarasi, iubirea-Ti adanca
S-o spun, s-o vestesc ne'ncetat
Si crucea o pot duce singur
Cum Domnul odat-a purtat.

Ispite-au fost si-or sa mai fie
C-asa este drumul in sus;
Invinge-vei totul, fii sigur,
Te-ncrede mereu in Isus!

Moldoveanu.N
AMIN !

Stiri Crestine

Universitatea Bucuresti - Facultatea de Teologie Baptista - Admitere Septembrie 2009

Facultatea de Teologie Baptista

Universitatea Bucuresti - Facultatea de Teologie Baptista - Admitere Septembrie 2009
In luna septembrie Facultatea de Teologie Baptista din cadrul Universitatii Bucuresti organizeaza urmatoarele examene de admitere:
  • Examen de admitere pentru programul de licenta Teologie Asistenta Sociala
    Inscrierea: 1-6 septembrie 2009
    Examen: 10-11 septembrie
  • Examen de admitere pentru programul de Master in Teologie
    Inscrierea: 8-13 Septembrie
    Examen: 17 septembrie
Pentru mai multe detalii contactati Facultatea de Teologie Baptista.

Adresa: Str. Berzei, nr. 29, Sector 1, Bucuresti
Telefon: +4021 318 1593
E-mail: teologiebaptista@yahoo.com

luni, septembrie 14, 2009

Puiu Chibici (Petru)

Muzica Crestina

Pentru a downloada muzica, aveti in partea dreapta cateva volume cu diferiti cantareti, pt cei ce nu stiu dati click pe melodia dorita si pasul urmator este sa va uitati jos in partea dreapta scrie Click here dati click acolo si save.
Pentru cei ce doriti melodii diferite sau cantareti diferiti, scrieti aici si incerc sa va rezolv fiecare cerere.